Applikationsspecialist (STÄNGD) (Stängd)

Bakgrund

Vi söker nu för kund inom redovisning, lön och HR en applikationsspecialist.

Konsulten behöver ha en bakgrund inom redovisning och lön med kunskap inom Support.
Exempel på tidigare roller kan vara systemförvaltare inom ekonomiplattformar, där man bör ha jobbat med konfigurering och anpassningar.
Tonvikt på uppdraget är dock på Applikationsupport inom ekonomiplattformar.

Värt att känna till om uppdraget
Den IT tekniska nivån hos konsulten är inte superviktig. Man ska snarare jobba som systemförvaltare av applikationer, vara backup, uppgradera applikationen, dyka in och lösa problem, kunna se felloggar för ev applikationssproblem, gärna ha jobbat i lön- och redovisningssystem exempelvis Visma. Man ska alltså inte sitta och jobba med applikationen. Mindre ta hand om server delen och infrastruktur, utan mer ta hand om driften (förvalta).

Som Applikationsspecialist kommer du att själv äga och driva frågorna som rör ett av våra lönesystem. Du får möjligheten att ta eget ansvar och att utvecklas i rollen.
Som en del av vårt IT-team kommer du även att jobba med andra IT-frågor utifrån din kompetens och bakgrund.
Arbetet är självständigt, varierat och innebär många kontaktytor. Det här är ett jobb för dig som gillar samarbete, problemlösning och att utvecklas på jobbet.


Exempel på arbetsuppgifter

 • Användaradministration, support och felsökning, implementering och ändringar i uppsättningar tillsammans med IT-teamet
 • Hantera applikationsrelaterade ärenden från våra kunder
 • Ingå i vårt RPA-team som arbetar med robotarna
 • Driva och genomföra migreringsprojekt
 • Planera och utföra tester i samband med nya releaser
 • Skapa och upprätthålla dokumentation
 • Kundkontakter

Vem är du som konsult

Du har en relevant IT-utbildning och erfarenhet av problemhantering i tidigare roller, men det allra viktigaste för oss är att du är samarbetsvillig, driven, framåt och flexibel eftersom vi arbetar för att ge bästa möjliga service både till våra kunder och våra kollegor.

För att trivas i rollen tror vi att du har tidigare erfarenhet av att jobba med liknande system, gärna som systemansvarig. Du är systemintresserad, systemtekniskt kunnig och gillar att lösa tekniska utmaningar.
Du kan SQL och IIS, och du har gärna jobbat med robotisering och förbättringsarbete tidigare. För oss är digitalisering och automatisering viktigt, så vi hoppas att du har erfarenhet av det också.

Om du förstår ekonomirelaterade frågor eller har arbetat inom ekonomi/finans så är det också positivt.
Har du kunnighet i system som Hogia är det en fördel.
Rollen innebär många kontaktytor, både internt hos kunden men även med externa kunder. Du bör därför vara bekväm med att kommunicera både på svenska och engelska. För att trivas i rollen bör du vara självständig, noggrann, stresstålig, lyhörd och pedagogisk. Vi tror också att du är en proaktiv och positiv person med en problemlösningsförmåga.


Meriterande om konsulten har erfarenhet inom följande

 • Hogia
 • Flex Classic och tillhörande processer
 • RPA återställa databaser
 • Script

Info

Start: omgående
Uppdragets längd: 6 månader med option på förlängning.
Placering: Stockholm
Omfattning: 100%

Kontakt

Är detta uppdrag för dig?

Skicka ansökan