Nikita 6

UX-designer

Uppdraget

Denna roll är delaktig i ett webbteam, där du får jobba med en av Sveriges största resesajter med över 100 000 besökare om dagen. Du får också arbeta med kundupplevelse på ett företag med höga ambitioner – att bli Sveriges mest digitaliserade företag.

Just nu migrerar kunden sin sajt till ramverket React och byter vi ut bokningssystemet, vilket är ett omfattande och strategiskt projekt där de anpassar hela sin site och app till de nya förutsättningarna. De lägger även fokus på att implementera sina designriktlinjer, filosofier och principer i ett designbibliotek med kodade komponenter för att uppnå en effektiv och kvalitetssäkrad utveckling.


Rollen
Vi söker nu en senior UX designer med erfarenhet av att arbeta agilt med att ta ett behov från idé till leverans. Du kommer jobba med att skapa ett helt nytt verktyg för ”Product and inventory” kopplat till den nya bokningslösningen. Verktyget ska hjälpa ett team att göra ändringar och felsöka i det automatiskt inlästa utbudet. Eftersom det är ett nytt sätt för oss att jobba har du möjlighet att från början vara med och utforska behov och vägval. Du kommer jobba i ett utvecklingsteam där du samarbetar nära PO och Business Analyst, där ditt ansvar blir att omvandla affärsreglerna till en bra användarupplevelse.

Kunden har ett genomarbetat designsystem där du kan ta utgångspunkt. Eftersom designsystemet är optimerat på externa upplevelsen behöver du kunna identifiera behov av nya komponenter och även att designa dem tillsammans med teamets utvecklare och ansvarige för digital design och vår tillgänglighetsexpert. Du tillhör också en UX-gruppering som ansvarar för hel webb och appupplevelsen, samt interna verktyg.

Som person sätter vi stor vikt vid att du är kommunikativ och inlyssnande samt att du kan motivera och argumentera för dina beslut på ett prestigelöst sätt. Du har en vana att jobba med komplexitet.

Vi sätter högt värde på kvalitet och god förvaltningsbarhet i allt vi utvecklar och vi kodar tillgänglighetsanpassat enligt WCAG 2.1 AA

Tjänsten är placerad på huvudkontoret på Vasagatan i Stockholm City arbetet sker i en blandning mellan distans och på kontoret. Arbete sker under ordinarie kontorstid.


Språk
Flytande svenska i tal och skrift
Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Kompetenser Interaktionsdesign, UX design.


Erfarenhet av:
• Informationsarkitektur
• Interaktionsflöden
• Interaktionsmönster
• Designsystem
• Tillgänglighet enligt WCAG 2.1 AA
• Agil systemutveckling
• User research


Meriterade
Kvalitativ research metodik, UI-design, PWA, Web Analytics.


Omfattning: 100%, med möjlighet att arbeta hybrid.
Start: 2022-08-29 till 2022-12-31 med option på förlängning.
Plats: HK på Vasagatan i Stockholm City

Kontakt

Är detta uppdrag för dig?

Skicka ansökan