Datamigreringsanalytiker/utvecklare

Vår kund driver ett omfattande initiativ för att utveckla och modernisera fordonsunderhållsprocesser, vilket är en nyckelkomponent i bolagets verksamhet. Detta innebär införande av ny teknologi som möjliggör analyser och processoptimering.
Mobilitetstjänster utvecklas i snabb takt och innehåller redan bl. a. elektrifierade ekosystem, uppkopplade och självkörande fordon, och data som ger möjligheter att erbjuda resenären betydligt mer relevant information om resvägar, ankomst- och avgångstider, platstillgång och i förlängningen ”Mobility-as-a-Service”. Uppkopplade sensorer i fordon, byggnader och utrustning innebär också möjligheter att kontinuerligt bedöma både stadens och fordonens ”hälsa” och agera proaktivt för att optimera miljö, trafikflöden och fordonsunderhåll.

Som datamigreringsanalytiker/utvecklare ansvarar du för design, utveckling och test av ETL (Extract Transform Load) delarna för identifierade datamigreringsobjekt. Du jobbar aktivt och samordnar med representanter från källsystem och målsystem (Hexagon EAM) samt verksamhetsexperter för att definiera både vilken data som skall migreras samt eventuell datakonverteringslogik. Du ansvarar för att ta fram metod för genomförande av själva datamigreringen och utvecklar eventuella script (excel eller annan nödvändig teknologi) för genomförande av datamigreringen.

För att trivas i den här rollen ser vi att du har lätt för att samarbeta och bygga relationer, då du kommer ha många olika kontaktytor. För att lyckas i rollen tror vi att du har en god fallenhet för struktur och du tycker att det är viktigt med ordning och reda. Du räds inte utmaningar och är uthållig i ditt arbete. Vi ser gärna att du med ditt engagemang bidrar till ett motiverande arbetsklimat.


Arbetsuppgifter
* Design och utveckling och test av datamigreringslösning för identifierade dataobjekt
* Koordinerar arbetet med representanter från källsystem och målsystem (Hexagon EAM)
* Rapporterar till delprojektledare för “Datamigrering & Go-Live”
* Fastställer och uppdaterar vid behov delprojektets tidplan tillsammans med delprojektledaren
* Bidrar till att föda in datamigreringsaktiviteter till den stora go-live planen
* Upprättar projektdokumentation och rapporterar löpande till delprojektledare
* Säkerställer att projektets leveranser uppfyller överenskomna kvalitetskrav och är tydligt dokumenterade
* Hanterar löpande: projektrisker, problem, förändrade förutsättningar, ändrad omfattning och/eller krav för att säkerställa proaktivitet


Krav
* Flera års erfarenhet av praktiskt genomförande av datamigrering
* Erfarenhet av tekniska verktyg för stödjande av datamigreringsarbetet (inklusive Office365 Excel)
* Erfarenhet av implementation av standardsystem (ex. Hexagon, Maximo, SAP, Oracle, IFS, Infor, etc)
* Erfarenhet av en komplex IT-miljö med kopplingar till tredjepartssystem
* Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift


Omfattning: 100%
Start: 2024-06-24- 2024-12-27
Ort: Stockholm, Delvis distans

Kontakt

Är detta uppdrag för dig?

Skicka ansökan