Nikita 6

Seniora Lead Data Engineers (2 st)

Bakgrund:

Kund söker 2 seniora Lead Data Engineers till VUIT Data and Analytic Technology (DAT) som ska bidra till mer effektiva och datadrivna analyser inom kunden. Kundens digitaliseringsresa fortsätter och dom storsatsar på att bli ännu mer datadrivna. En viktig hörnsten i detta arbete är en stor teknisk transformation där kunden ska lyfta från deras nuvarande on prem BI/DW-plattform till Google Cloud Platform (GCP).

Kund ser stor potential i att skapa en ny plattform från grunden för att höja datakvaliteten, prestandan och skalbarheten och möjliggör verksamhetens ökade analysbehov.


Uppdragsbeskrivning:

Som Lead Data Engineers kommer konsulterna vara centrala i flera olika aspekter så som att skapa designmönster, ta fram guidelines och vidareutveckla arbetssätt, stötta med mentorskap samt praktiskt bygga data pipelines för att ladda och förädla data till deras data lake och i deras data warehouses i GCP. Eftersom kundens resa nyss startat och månar om nytänkande men också strukturer och processer för att uppnå långsiktiga effektiva DevOps Team tror kund att rätt design, automatisering, transparens och återanvändbarhet är viktiga frågeställningar. Data engineers skriver främst SQL och Pythonkod och utnyttjar i stor utsträckning Googles native komponenter och plattformens inneboende styrkor. De jobbar agilt med DevOps-mentalitet där du är med i att förstå och omsätta analysbehovet till implementerad lösning som teamet tillsammans tar ansvar för i test, release och underhåll. Kund tror att det är viktigt att du som senior Data Engineer är kreativ och nyfiken på nya möjligheter och aktivt bidrar med tankar och idéer om hur man bäst realiserar ett analytiskt ekosystem i molnet. Du ska även agera som mentor och stöd för Data Engineers med mindre erfarenhet inom vald teknik. Kundens analytiska plattformar är idag  baserade på SAS, Oracle och Cloudera men det är kundens absoluta mål att så snart som möjligt kunna stänga dessa och helt fokusera all deras utveckling till GCP.


Profil:

  • Konsulterna ska ha stor erfarenhet inom Google Cloud (eller motsvarande) och om hur man realiserar en modern, automatiserad och hållbar plattform för en datadriven organisation.
  • Konsulterna har god kommunikationsförmåga och delar gärna sina kunskaper och erfarenheter med andra. Förmågan att lyssna in och detaljera nya use case och förstå hur dessa ska realiseras är också viktig.
  • Du har gedigen erfarenhet av att programmera och bearbeta stora datamängder i SQL, Python och distribuerade databaser och i molnet. Det är ett extra plus om du kan Data Flow, BigQuery, GitLab, Jenkins samt har erfarenhet av datamodellering, annan molnplattform eller distribuerande plattformar.
  • Konsulterna ska ha dokumenterad erfarenhet av liknande arbete då de aktivt kommer delta i detta arbete tillsammans med arkitekter och andra Data Engineers.
  • Svenska och engelska.

Start: asap (senast 1:a februari)

Slut: 31/5 2021

Omfattning: 100 %

Placeringsort: Solna (remote just nu)

Kontakt

Är detta uppdrag för dig?

Skicka ansökan