Systemingenjör / tekniks projektledare

Bakgrund

Vår kund inom förnyelsebar energi, framförallt inom vind & sol söker nu en teknisk projektledare/systemingenjör.
I rollen kommer du att utveckla och implementera innovativa och effektiva lösningar inom hållbar energi, och därigenom bidra till en mer hållbar framtid.

Om rollen

Du kommer att ha det övergripande ansvaret för våra systemlösningar. Detta innebär att du definierar systemlösningen för hur de flexibla resurserna, såsom vindkraftparker, flexibla industriresurser eller solkraftanläggningar med batterilager i megawatt-storlek, ska fungera och styras.

Ditt huvudansvar är att skapa en tydlig systembeskrivning för hur våra viktigaste resurser fungerar och att säkerställa att vi har full kontroll över hur sol, vind, batterier och elpannor hanteras.

Du kommer ta fram systemlösningen för att optimera användningen av dessa resurser. Det innebär att du aktivt bidrar till att forma och säkerställa att anläggningarna utnyttjas på ett effektivt sätt.

Tillsammans med våra mjukvaru- och integrationsingenjörer kommer du att spela en nyckelroll i att utveckla en kontrollstrategi. Denna strategi syftar till att säkerställa optimal användning av anläggningarna, vilket gynnar både kundens ekonomi och stöder klimatmålen inom den gröna omställningen.

De flesta av våra anläggningar kopplas upp mot Svenskakraftnäts stödtjänstmarknader och det är din uppgift att driva förkvalificeringsansökningarna mot Svenska Kraftnät.


Kravprofil

  • Du är en erfaren Systemingenjör som jobbat inom kraftbranschen.
  • Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med systemdesign inkl. specifikationer och kontrollstrategier. Meriterande om du även arbetat med förkvalificeringar för stödtjänster,
  • Du vill gärna jobba i ett litet bolag där vi hjälper varandra, med både högt och lågt.
  • Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat

Info

Start: Omgående
Period: 6 månader
Placeringsort: I centrala Stockholm,
Resor i tjänst: förväntan på 2-3 resdagar per månad.
På plats hos kund: Ja

Kontakt

Är detta uppdrag för dig?

Skicka ansökan