Ny VD på Nikita

1 juli i år tillträdde Emil Nilsson som ny vd för Nikita AB.

– Jag är väldigt glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda Nikita som vd och ser verkligen fram emot att få driva bolaget framåt, säger Emil Nilsson, nytillträdd vd Nikita AB.

Nikita AB startades 2008 av Pia Ganeva som fram till juli i år även var bolagets vd. I samband med hennes föräldraledighet behövde hon initialt en tillförordnad vd.

– Redan då hade jag en känsla av att Emil egentligen var rätt person att driva bolaget vidare så det känns fullt naturligt att han numera tagit över som ordinarie.Han är fantastisk på att se individer och lyfta team och har en kapacitet att driva igenom initiativ i det höga tempo som ofta behövs och lyfta bolaget till nästa nivå. Emil är också väldigt affärsdriven med god kompetens både inom sälj- och leveransbenet av vår verksamhet, vilket gör honom till ett bra stöd på bred front, säger Pia Ganeva, grundare och tidigare vd för Nikita AB.

Ett av Emils fokusområden som ligger honom varmt om hjärtat är teamkänslan inom bolaget. Han har därför följande ledord som han och medarbetarna arbetar efter:
1. Vi, 2.Teamet och 3. Individen.

– Jag tror det bottnar i mitt idrottsintresse som funnits så länge jag kan minnas. Om inte mitt lag trivs tillsammans och har en tydlig gemensam strategi om hur vi tillsammans ska få bollen i mål, då kommer det här aldrig att fungera, säger Emil Nilsson och fortsätter.

– Mina främsta mål just nu är därför att bygga ett starkt team som jobbar för varandra, samt se till att få större marknadsandelar när det kommer till förmedling av seniora konsulter inom IT och management. Jag ser enorm potential i mina medarbetare och i Nikita som bolag och det ger mig ett stort driv och engagemang att leda företaget framåt. Det jag hoppas kunna bidra med till bolagets fortsatta utveckling är att stärka kärnan i vårt team med engagemang och kompetens, få alla att trivas tillsammans och sträva mot gemensamma mål. Det tror jag är ett vinnande koncept för Nikita, avslutar Emil.

Pia Ganeva arbetar idag med andra bolag och frågor i företagsgruppen och är vd för ägarbolaget Ganevi Group AB. Hon jobbar fortfarande en del på konsultbasis för Nikita och har därmed fortfarande möjlighet att regelbundet få vara en del av Nikita-gänget.